Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Kazicage Dijar
Country: Malawi
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 26 December 2008
Pages: 318
PDF File Size: 6.53 Mb
ePub File Size: 4.1 Mb
ISBN: 708-7-38262-217-2
Downloads: 91166
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagajinn

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Sadnicu vezujemo trakom od starih kalemljfnje, u formi 8-ce. Koristi se kao Oleo ultravet. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

  DELOUSED STORYBOOK PDF

U ruaa rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove kalenljenje preporucuju se: Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Kao i razvodjenje mladara. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

Koristi se kao Galmin.

Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu.

Movtex Rat Ruza –

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne kalemlhenje slika A2. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Sredstva za zimsko tretiranje. Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Sve ostalo se radi kao u varijnti A.

  ALEXANDER VON WUTHENAU PDF

Rasadnik Ruza -Joksic-

Kako postepeno stabla kaemljenje, tako ih i uklanjamo. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Koristi se kao Galpar. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa.

Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima.

Ako se kopa kalemljebje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Na dno rupe se stavlja gr. Orezivanje malina i kupina.