Het Document has 10 ratings and 0 reviews. Een Italiaanse theoloog krijgt per toeval een antiek manuscript in handen. Het blijkt een evangelie in briefvo. Kingdom of the Netherlands. 1 reference. imported from Wikimedia project · Dutch Wikipedia · given name · Jacob. 0 references. date of birth. 0 references. Cultuurhistoricus drs. Jacob Slavenburg publiceerde eerder al boeken en artikelen over de hermetische gnosis, over het vroege christendom en over.

Author: Faudal Tojakree
Country: Turkey
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 25 March 2007
Pages: 153
PDF File Size: 1.49 Mb
ePub File Size: 5.29 Mb
ISBN: 646-2-66398-668-5
Downloads: 1713
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tejin

Cultuurhistoricus Slavenburg heeft weer eens een degelijk boe afgeleverd. Een lijvig boek 12OOpmaar vrij compleet.

Het Grote Boek der Apokriefen

Een Nederlandstalige uitgave van de apokriefe ‘verborgen’ geschriften uit jackb christendom. Het grootste pluspunt van dit boek is dat het nu mogelijk is om in het Nederlands te lezen wat vroegere auteurs schreven over het christendom, en vandaaruit vragen gaan stellen.

Sommige van de teksten zullen meteen aanspreken of aanleiding geven tot reacties, andere teksten zullen eerder vanuit historisch oogpunt erg interessant zijn. Al bij al, een degelijk werk dat de moeite waard is voor slagenburg die vragen heeft over het vroege christendom of die meer historische kennis willen krijgen vanuit deze periode. De titel Het Grote Boek der Apokriefen is absoluut niet overdreven.

Zelf interesseer ik me al jaren voor dit onderwerp en een aantal Dlavenburg boeken kende ik van inhoud of alleen van naam. Dit boek verraste me met een enorm veelzijdige en complete inhoud van alle bekende Apokriefe boeken.

Het is bijzonder interessant om ze te lezen. Bij andere boeken is het wat minder duidelijk of ze wel of niet in de bijbel zouden moeten staan, maar in elk geval zijn die bijzonder interessant om te lezen, zoals het Evangelie van Thomas, waarvan wordt gedacht dat dit een bron slvaenburg geweest voor het Evangelie naar Marcus en het Evangelie naar Mattheus. Bij andere is het zo duidelijk dat ze ver van de ‘traditionele bijbelboeken afstaan en gewoon ‘valse’ bijbelboeken zijn, zoals bijvoorbeeld de verhalen over de jeugd van Slavemburg, waar verteld wordt over ‘wonderen’ die hij als slavrnburg gedaan zou hebben, inclusief het dood laten neervallen van mensen die hem lastig vallen.

Of bijvoorbeeld de verhalen over Jezus die na zijn kruisdood en voor zijn opstanding afdaalt naar het dodenrijk. Adembenemend om te lezen.

| Het Grote Boek der Apokriefen, Jacob Slavenburg | | Boeken

Een vroedvrouw werd er na de geboorte bijgeroepen – volgens het verhaal – en uitvoerig wordt beschreven hoe die maagdelijkheid werd vastgesteld. Duidelijk een poging van de vroege Katholieke kerk om het dogma op dit gebied te ‘bewijzen’. Het boek is helder onderverdeeld. Er staat duidelijk commentaar bij en is een standaardwerk op dit gebied. Ik hoop dat van het boek Henoch ooit nog een completere versie wordt uitgebreid, want dit is in de volledige versie waarschijnlijk groter dan wat hier is opgenomen en is een mysterieus, maar zeer interessant boek over o.

  BOGHOSSIAN CONTENT AND SELF-KNOWLEDGE PDF

Dit boek geeft een goed beeld van welke geschriften uiteindelijk niet in de Bijbel zijn gekomen. Al lezende begreep ik ook waarom: De prijs-kwaliteitverhouding is denk ik wel goed,want dit boek is eigenlijk een uitgebreide Bijbel op zich,maar dan dus wat anders. Alleen kopen als je echt nieuwsgierig bent,maar als je wat leuk leesmateriaal zoekt,laat dit boek dan maar liggen. Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen wlavenburg je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Log in voor de mogelijkheden.

Heeft dit boek een vergelijkbare inhoud met een ander boek van Slavenburg, De Nag Hammadi-geschriften? Gaan de boeken grotendeels over dezelfde teksten, of zijn beide boeken verschillend van inhoud? Beste GerritJan, dankjewel voor je vraag. De boeken zijn verschillend van inhoud. Met vriendelijke groet, Chloe van bol. Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele alavenburg en servicekosten.

Jacob Slavenburg publiceerde slavenbhrg al boeken en artikelen over jackb hermetische gnosis, over het vroege christendom en over esoterische bewegingen. Hij is mede-vertaler van de Nag Hammadi-geschriften in het Nederlands. Jacob Slavenburg studeerde geschiedenis en specialiseerde zich in de gnostiek. Hij is in Nederland bekend geworden vanwege een groot aantal boeken over het christendom, esoterische stromingen, mystiek, spiritualiteit en de gnosis.

Slavenburg meent dat het oudste judese christendom oorspronkelijke opvattingen over Jezus en zijn leringen koesterde die later door de orthodoxie als ketterij zijn afgewezen. Veel van die vermeend oorspronkelijke opvattingen zouden doorgegeven zijn door de gnostiek. Hij is het eens met de conclusie van met de gnostiek sympathiserende in overleden hoogleraar Quispel dat het oudste deel van het Evangelie van Thomas stamt uit de Jeruzalemse gemeente rond het jaar 40 na Chr. Jacob Slavenburg jcob veel lezingen door het land heen.

Hij geeft cursussen westerse esoterie en spiritualiteit en verzorgt seminars voor onder meer het Jungiaans Instituut in Nijmegen, waar hij ook als docent aan verbonden is. Tevens is hij als docent verbonden aan de Psychosociale opleidingen in Utrecht en de Hogeschool voor Geesteswetenschappen, eveneens in Utrecht.

Het grootste deel van zijn werk wordt uitgegeven door Uitgeverij Ankh-Hermes. Een aantal van zijn boeken is vertaald. Er is geen verlossing van buitenaf of van bovenaf – door Jezus, gestorven aan het kruis – maar de verlossing die de mens in zijn eigen leven kan bewerkstelligen als hij bereid is de Christus in zichzelf op te laten staan.

Als hij bereid is de weg te gaan die Jezus aanwijst in diens leringen, staat daarbij een ding centraal: De weg van zelfkennis is de enige weg om te komen tot Godskennis. Vanuit deze visie zijn ook vele van zijn boeken geschreven. Jacob Slavenburg is mede-vertaler van de Nag Hammadi-geschriften vanuit het Engels naar het Nederlands.

  F5D7231 4 PDF

Alles van Jacob Slavenburg. Toon meer Toon minder. Slechts enkele daarvan zijn opgenomen in het Nieuwe Testament, dat werd samengesteld toen er al sprake was van een door de orthodoxie gevormde leer. Veel inspirerende en vaak ontroerende geschriften, getuigenissen van een indringende spiritualiteit, zijn toentertijd door de kerk vernietigd.

Een deel van deze boeiende literatuur is teruggevonden. In dit boek zijn al die ‘geheime’ teksten gebundeld.

Het is daarmee de eerste vrijwel complete uitgave van alle apokriefe geschriften uit de eerste vier eeuwen in de Nederlandse taal. De eerste vrijwel complete uitgave van alle apokriefe geschriften uit de eerste vier eeuwen in de Nederlandse taal. Jacob Slavenburg is cultuurhistoricus en auteur van toonaangevende werken over het vroegste christendom. Recensie s Onder redactie van Jacob van Slavenburg, cultuurhistoricus en auteur slavenbkrg vele boeken over het vroege christendom, verscheen ‘Het grote boek der Apokriefen’.

Dit verzorgde boek met het voor deze serie bekende langwerpige formaat is de eerste vrijwel complete uitgave in het Nederlands van alle apocriefe geschriften uit de eerste vier eeuwen.

Dit zijn bepaalde boeken die niet tot de canon van de Bijbel gerekend worden. Een deel ervan wordt binnen het christendom wel gebruikt, maar hebben minder gezag dan de ‘echte’ Bijbelboeken. In de meer dan pagina’s komen tientallen geschriften aan bod, elk binnen een bepaalde rubriek en voorafgegaan door een korte en zeer toegankelijke inleiding plus eindnoten, een literatuuropgave en uitgebreide index. Ook de vlotte vertaling maakt het boek buitengewoon goed leesbaar.

Een aanrader voor een ieder die in het vroege christendom geinteresseerd is, slavenbirg voor de kenners als voor mensen die nog niet zo veel over het onderwerp weten. Lees de eerste pagina’s. Reviews Schrijf een review.

HistoricLevi Antwerpen 22 juni Vond je dit een nuttige review? Toegankelijk Heldere boodschap Inspirerend Verrassend Compleet.

Roryrules 27 oktober Ornette Jazzland 9 augustus Ik raad dit product aan. Toegankelijk Heldere boodschap Inspirerend Verrassend. Overige kenmerken Extra groot lettertype Nee.

In winkelwagen Op verlanglijstje. Ontdek het nu voor 9,99 p. Log in voor persoonlijke bezorgopties. Jacob Slavenburg Nag hammadi geschriften 65, Jacob Slavenburg Valsheid in Geschrifte 19, Jacob Slavenburg Het verguisde Christendom 19, Jacob Slavenburg De hermetische schakel 29, Roelof van den Broek Pimander 18 – Gnosis in de Oudheid 49, Jacob Slavenburg Vrijen met God 19, Bram Moerland Gnosis en gnostiek 20, Bekijk de hele lijst.

Verkoop door DKvhk in boeken. Jacob Slavenburg De vrouw die Jezus liefhad 19, Verkoop door De LeesCompagnie. Liefhebbers van Jacob Slavenburg bekeken ook. BoekenRedactie 24 april Beste GerritJan, dankjewel voor je vraag.