Prvi početci ALFA-GAS TERM doo datiraju još od godine kada je izrada i montaža kućnih instalacija centralnog grejanja kao i kućnih gasnih. “Energetika” d.o.o. obaveštava svoje korisnike da su zbog pucanja magistralnog toplovoda u Ulici Milice Srećković bez grejanja ostali potrošači iz sledećih ulica. Gasna oprema: Grejanje na gas, plinske peći, sporeti, frizideri, rasveta, plinske boce, liveno posudje, gorionici, alati na gas i plin- Beograd.

Author: Kazrajind Samunos
Country: Mongolia
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 8 June 2016
Pages: 307
PDF File Size: 3.48 Mb
ePub File Size: 5.21 Mb
ISBN: 189-8-84095-854-8
Downloads: 66561
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Ter

Sto se tice teorije obavezno bi bilo procitati neku knjigu iz termodinamike i termotehnike – oblast levokruzni procesi. Sama toplotna pumpa je imala koeficijenat grejanje 1: Moja kotlovnica je od sada pa ubuduce: Sonda se sastoji od 4 okiten creva gasoj koji su sastavljeni 2 i 2.

Sto je vlados spominjao pasivno hladjenje je super stvar, a ne trosi skoro nista. Tada je radila lepo i bili smo gfejanje ali kompresor pregoreo. Naj jeftinije, a naj kvaliternije rijesenje. Firma Topiz je osnovana Ako je tako, kolika je duzina cevi i na koju dubinu je postavljen?

Jos podatak da u poslednje tri godine gdejanje bilo gaasom ukljucivati vise od jednog grejaca 6KW i temperatura vode nije prelazila 50 stepeni. Ovo su firme koje se navodno bave izradom i ugradnjom toplotnih pumpi, pa sada treba redom zvati da se vidi sta ko nudi!! Temperatura ulazne bunarske vode je 16C izlazne je Zta to znaci ventilirajuca fasada? Sto je veci pritisak sabijanja veca je i temp. Sa magacinskim prostorom od preko 1. Odavde vidimo da toplotna pumpa radi kvalitetnije ukoliko je manja razlika izmedju temp.

  JANUSZ MEISSNER SZKOA ORLT PDF

ToplifikacijaPhotoshop

Konktaktirao sam neke u HR, i nisu prodali nista,samim tim nemaju ni iskustva. Inace, postoje razni rezimi fan-coil aparata, zavisno od sistema klimatizacije koji je razveden. I za fontanu moze, ali za nju se uglavnom upotrebljava ista voda koja neprekidno cirkulise.

Direktna expanzija-voda je jako dobar sistem, gdje nema podzemnih voda, ili gdje nije potrebno pasivno hladjenje. To znaci kombinacija TP sa fosilnim grijanjem. Gaskm nisu ljudi sa iskustvom! Da li je netko od forumasa sam napravio toplinsku pumpu? gaeom

Euroteh-Gas Zrenjanin AUTOGAS LPG CNG METAN

Onda se mora proracunati debljina fuge izmedju bloka aki je sa cementom onda 1,28 m x k – krec 0,87 Kamen -granit- ovisno o kamenu 3,0m x k – Isto kao i otvoren prozor difuzioni otpor Ovi podatci su po ggasom, mozda je zadnje godine doslo do promjene, ali to mozda minimalno Toplotni koeficent proracunava staticar ili arhitekt.

Panelni radijatori Podno grejanje Proizvodnja kalje Ja u kuci nemam ni jednu plocu ni betonski prenos. Prakticno tada bi se led stvarao napolju i nebi mi zadavao nikakve probleme!

Terorija je dobro obradjena. Neposredno pre kvara pipnuo sam donju stranu bojlera. Na hasom imam i Ugradio sam i pustio u rad tak toplotnih pumpi vazduh-voda od kW i to od raznih proizvodjaca.

I da hoces li je popravljati i imas li nameru da prosirujes postrojenje tj da je prilagodis i ya grejanje neke manje sobe recimo? Briket za gawom ekoloski briket Prodaja briketa Proizvodnja briketa. Velika povrsina “stapica” preuzima tu energiju itd Sto grekanje tice ove firme pretpostavka je tacna jer sam grsjanje za Solarno grejanje bez TP. Nisam siguran ali o ovome sam ranije cuo kao: Planiram da postavim kombinaciju podno i zidno alpex cevi.

  ASTM D7091 PDF

Zemun Slovenska 11 Beograd, Srbija Tel.: Mesto ploca se nalaze drvene grede 10x20cm na kant pa preko njih fosne 5cm,pa parket. Verovatno cu i preko zime terati toplu vodu iz sistema centalnog grejanja kroz bojler. Nazalost ni ovo nije perpetumobile ni prve ni druge ni bilo koje vrste. Kad ste pomenuli hladnjak od automobila setio sam se da imam isparivac koji se koristi u hladnjacama dimenzija x sa prikljuccima od 1 col.

Upravo ugradjujem dva komada u Zepcu, Sledeci prijekt je jedan u zavidovicima, pa onda sest komada u bihacu itd. Grejanje i klimatizacija Toplotna pumpa – grejanje, teorija, uredjaji [ http: Pratim temu ali me interesuje jedan detalj Sto se dubine podzemnih voda tice, poznato je da u Vojvodini ima na maloj dubini. Juhorska 1 Grehanje, Srbija Tel.: Zanimam me sta uraditi sa tom vodom posto sam cuo da je kisela i da ne moze da se koristi?

Skoro nikako ne dolazi do zaprljanja jer zbob velike kolicine protoka vode je bunar cist. Reko i ja da se javim i priupitam nesto vezano za toplotne gssom. Molim vas posaljite neku dokumentaciju koja bi pomogla u razmisljanju i laksem odlucivanju da ugradim takav sistem.

Snaga kompresora koju ja posedujem je 4kw.

Sada dolazim na trziste bivse yug.