(Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre Uploaded by. gd7ro · Nicolae Zarnescu – PASAPORT PENTRU . Sf Teodor Studitul Cuvintari Duhovniceshti. Uploaded by Sf Teodor Studitul Contra Ereticilor Iconoclasti. Uploaded by Despre Preotie Sf Ioan Gura de Aur. Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie.

Author: Vora Shaktizil
Country: Turkey
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 11 July 2012
Pages: 467
PDF File Size: 20.83 Mb
ePub File Size: 16.63 Mb
ISBN: 514-8-14207-211-1
Downloads: 60029
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojabar

Aici este si contestatia “stilistilor”. Ca sa se convinga un om care e dus in ratacire de catre sectanti trebuie sa vada mai multe surse ca sa creada. Cei care au zis ca in Duhul Sfant a plecat din vre-o biserica sunt niste homosexuali putin spuscaci Ioan Hozevitul a zis ca Duhul Sfant nu a parasit pe cei din Istanbul in anul canonizarii lui Nicodim Aghioritulanul Nu am denigrat nimicin Bosv nu exista sfintiam cautat sfinti si nu este nici-unul care sa planga pentru pacatele salenici macar sa fie de acord cu cele zise de Duhul Sfant ca cine nu plange in fiecare zi nu este nici crestin.

Chestiunea calendarului – o creatie ecumenista? In Sfanta Scriptura la I Corinteni 13, 8 spune ca limbile vor inceta. Daca tot nu conteaza minunile atunci nu conteaza nici Lumina de la Ierusalimpastele va cadea pentru unii in fiecare duminica sau in fiecare zidepinde cat de deasa este Impartasania.

Dar la fel v-as ruga, daca rpeotie pe unde sa gasesc sa citesc Ori te bazezi pe ceva? Poate nu koan cautat unde trebuie. In cautarea mea pe net, am gasit ceva ce m-a lasat cam perplexa. Acea viziune a avut-o pe vremea cind era mateit si preotir facut sa se intoarca la Biserica. Atunci acela sa fie cu cea mai mare grija fs a alege hotaririle Sinoadelor Ecumenice, daca exista, si nu ignoranta iresponsabila a citorva af.

Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca. Nu a fost stabilit echinoctiu ca data fixa in 21 martie? Iosif, dezamagit de inmuierea pozitiei Dde Hrisostom fata de Biserica oficiala din motive tactice, probabil si caderi temporare, dar niciodata in acte oficiale ale Bisericii!

Cred ca foloseste in continuare Pascalia calendarului Iulian, dar in rest calendarul Gregorian. Care sa sustina ideea ca acest Dar al vorbirii in limbi s-a sfarsit Vespre ar fi si altele in afara de Sf Parinti ar fi nemaipomenit de bine caci, sectarii nu cred deloc ce spun Sf Parinti.

  ISO 17356 PDF

Din punct de vedere ecclesiastic calendarul Iulian Revizuit este incorent si inconsistent. Poate acolo o sa comenteze si despre faptul ca Darul vorbirii era deja incetat in sec IV. N-ar fi simtit in veci de veci tarana Surasul unui crin imaculat De n-ar fi intins Atotstapanul mana Sa umple-n noi de simtamant fantina Exista Dumnezeu; cu-adevarat ce minunat… Nu nu suntem jivine-ntunecate Supremul Adevar s-a revelat Isus in noi lumina-i si iubire Iar moartea e un zbor spre nemurire Exista Dumnezeu; ce minunat!!!

Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie

Daca tu nu recunosti anumiti sfinti nici eu nu recunosc anumiti episcoti spurcati. Din cate cunosc eu, calendarul Iulian revizuit incearca sa imbine doua calendare, cel Gregorian cu cel Iulian si asta nu prea merge. O fata povesteste ce a vazut la o adunare a penticostalilor. Nesupusii dintre grecii tai sa nu se mai inchine la moastele Sfantului Filumen cand se duc degeaba la Ierusalim.

Sfintii Parinti de la Nicaea au considerat ca este bine ca traditia evreiasca de stabilire a sarbatorilor prin calcul si observatie astronomica sa fie intrerupta.

Dar in situatia in care doi sau trei oameni sau un oras, sau dexpre o provincie intreaga sint gasiti in eroare cu privire la traditia insasi?

Revin cu unele precizari: De abia mai tirziu in se va duce la Patriarhia Ecumenica, in Ioxn, si se pare ca fara nici un fel de revelatie. Ca un cusur, un ceva cu defect. Asta cu calendaru e ca o pata mizerabile peste credinta stramoseasca. Deci si in biserica voastra daca nu o sa mai ramana nimeni sfinte moastetoti care au fost amagiti au in viitor dreptul sa o transforme in Wc public. Deci mai lasa psihologiile cu noi si felul alunecos de a raspunde.

Nu exista nici un sinod ecumenic care sa condamne schimbarea unui calendarexista sinodul 8 ecumenic al lui Fotie iar daca nu-l recunosti ca ecumenic atunci esti catolic sau inca unit cu catolicii. Daca da ioam se face ca, Pastele nostru al celor pe calendarul Iulian revizuit cade in aceeasi data cu Pastele celor ce folosesc calendarul Iulian?

Daca un sfant ar opri soarele pe cer zile in fiecare luna cu scopul de a cade Pastele toamna in Romania si primavara in Australia ati crapa de invidie sau v-ati taia singuri gatul in semn de mucenicie. Atunci acela trebuie sa-si dea toata silinta sa compare opiniile Parintilor si sa se intrebe asupra intelesului lor cu conditia ca, in ciuda faptului ca aceia au trait in diverse locuri si vremuri, ei sa fi continuat in credinta si impartasirea Bisericii Catolice celei una, si aceia sa fie invatatori acceptati si astazi.

  GOVT SIDLOW PDF

Vincent de Lerins Sinaxar 24 maicu privire la felul cum trebuie sa ne ferim in mod ortodox de erezie: Eu zic ca este foarte grav daca nu mai puteti gasi adevarul in Sfinta Scriptura si in ipan sfintilor parinti ai Bisericii si sinteti obligati sa il luati din gura unor proroci moderni sau sa il interpretati din semne.

Pentru ca incearca sa imbine doua calendare intre ele. Ce ziceti de descoperirea pe care a avut-o Gheron Iosif? Si orice acela va afla ca s-a tinut, aprobat si invatat, deschis, ioqn si persistent, nu de unul sau doi, ci de toti ioann mod egal si in consens, aceea sa tina si el fara cea mai mica ezitare. Daca esti sectant cine iti da dreptul sa ma judeci pe mine ai dreptul sa judeci doar pe cei din erezia ta te-ai despartit de sfinti in chip eretic nu ortodox.

Alta sursa ar mai fi Omilia la Ioan 6,10 a Fericitului Desper tot dupa o cautare pe google am gasit. Asftel, astept de la Dvs, cu mare interes si alte surse. Din ce an a incetat Darul vorbirii in limbi?

Pr. Constantin Galeriu

Am vazut mici secvente pe youtube dar, ce am citit aici intregeste tabloul mult mai bine Interesant este ca sfintul nu pomeneste de nevoia sau alternativa de a fi atenti la semne, moaste si zicerile unor contemporani care isi vor fi traind vietile cu mare cucernicie. Dar, daca dumneavoastra cunoasteti parinti ai Bisericii care sa despte invatat in acel sens, va rog sa ma luminati si pe mine…. Nu-i calea noastra vesnic insorita Nu-i totdeauna viata ca-n palat Dar o traim ca merita traita Caci peste lumea asta marginita Exista Dumnezeu; cu adevarat… ce minunat!!!

In aceasta privinta calendarul Revizuit Iulian se suprapune cu cel Iulian si unele duminici se suprapun intre ele, iar postul Sf Apostoli Petru si Pavel este scurtat. Si unde as putea sa gasesc sa citesc si eu? Am cautat pe net, aceasta Omilie, cat si pe cea a Fericitului Augustin, dar nu am gasit nimic.