Constantin Argetoianu (15 March [O.S. 3 March] – 6 February ) was a Romanian politician, one of the best-known personalities of interwar Greater Romania, who served as the Prime Minister between 28 September and 23 November His memoirs, Memorii. 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din vremea celor de ieri [Memoirs. For the Future Ones. Memories from the Times of Yesterday]. Constantin Argetoianu has 13 books on Goodreads with 71 ratings. Constantin Argetoianu’s Constantin Argetoianu Average rating Memorii, vol. I-II by.

Author: Nikree Voodoole
Country: Malta
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 27 October 2018
Pages: 417
PDF File Size: 6.37 Mb
ePub File Size: 6.73 Mb
ISBN: 432-5-76377-648-6
Downloads: 34853
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Sakazahn

Batrana Sutu cu balatul Elizei, Constantin, locuiau alta parte a palatului. Vor cauta Steaua” si negasind-o vor pune pecetea oriunde, si mai ales pe Secera”, c5 doar tot a lor era si li se batuse destul capul c5 Secera” era tot a lui Averescu Reamintesc aci c5 dupg constituirea Camerelor, Vgitoianu si-a dat demisia, ca sA fac5 loc unui Gu- vern parlamentar si cg dup5 nesfgrsite negocieril, dupg refuzul lui Maniu care, pretextand ocupa’rile sale in Ardeal unde prezida Consiliul Dirigent, a impins inainte pe fratele Alexandre, s-a aleatuit Guvernul Vaida.

Books by Constantin Argetoianu

Abtinerea Ligii Adgetoianu de la alegeri a fost hotarata. Alegerile lui Vaitoianu dovedisera insa ca tara era satula de liberali; faimoasa sedinta a Camerei in care Marghiloman fusese aclamat iar el huiduit mai dovedise lui Bratianu ca si personalitatea sa mai avea nevoie de putina aerisire inainte de a lua contact cu Romania intregita” si cu democratia integrala”.

  HUBERT SCHLEICHERT PDF

Socoteal5 va da Guvemul Memmorii, pentru faptele pe care le sAvarseste”. Eraori bi largetoianu memorii bi l! Caci nu urmaream nici rechemarea la Guvern, nici succese electorale ci cu totul altceva.

Carol al II-lea le-a introdus in viata noastra constitutionala. Desi pornite din interese deosebite, punctele nostre de vedere, al lui Take si al meu, fata de propunerile de participare la Guvern, acute lui Averescu, se conjugau. Urmeaza acum Partea a VI-a. Dionisie, pe care-I intemeiase Argetoiznu uitat toti la mine lung, arbetoianu qi cand aq fi spus o necuviinta, i au continuat mai departe Fara SA regret nimic, insa, din fondul celor ce am zis.

Nu mai vorbesc de mine, care dinainte eram sigur de rezultatul palabrelor” noastre From Wikipedia, the free encyclopedia. El afirma ea a dorit sa faca declaratia respectiva in sedinta din noaptea trecuta, dar n-a fost in numar Camera”. Cu insarcinarea data lui Vaitoianu, am priceput ca nu mai puteam conta pe bietul Memoeii Ferdinand, stapanit cu totul de Bratianu mai ahtiat ca oricand de putere si convins ea Averescu era singurul obstacol ce-i sta in cale.

Constantin Argetoianu

Socialistii puri ii primisera’, fiindc5 aveau parale si cheltuiau”. Cu Mitzi Fischer, pe care o carase cu el la Bacau, o terminase si o maritase dup5 unul Metianu, om flea’ argetoiqnu. For those of tomorrow. Rezultatul lor, cel putin in Vechiul Regat a fost neateptat pentru toti. A mai avut una.

Dar libert5tile noastre publice noi le vom ap5ra”. In mijlocul nulitatilor care se umflau ca s5 ocupe cat mai mult loc Madgearu a fost una din personalit5tile conturate cu vigoare. Am inchiriat alt apartament in strada Academiei, colt cu Bulevardul, la etajul intai, pentru clubul Ligii. Generalul a mormalt cateva cuvinte de multumire pentru reve- nirea” mea asupra celor spuse in ajun, intr-un moment de enervare” zicea el Am dat irnediat organizaocrotirea generalului tiilor noastre instructiunile necesare pentru denuntarea escrocheriei si pentru dezmintirea oricarei leg5turi intre fetiwl nostru si SecerA” iar pe de alt5 parte m-am gandit cA ar fi bine sA lAmurim definitiv raporturile noastre cu amicul Mihalache, si Averescu rn-a aprobat.

  JOHN HOPKINS ABSITE PDF

Tot nu pricepuse c5 Regele nu-1 vreal, ca va recurge la ofice formula, dac5 Vaida n-ar putea s5 se menOA dar nu la el!

ARGETOIANU MEMORII PDF

A tinut Averescu o scurt5 cuvantare, am tinut si eu una ne-a r5spuns un localnic, i cu Buricescu in masina noastra argetoiqnu a mea, i nu era decal un Ford! Acesta a fost si scopul pe care generalul 1-a urmarit, dar a dat gres.

Multi din noi asteptau de la ei o purificare a moravurilor, o imbun5tatire a obiceiurilor administrative, o reactie impotriva orientalei noastre venalitati. Si totul drapat intr-un cinism argetoian devenit proverbial.

N-a vrut sa-mi destainuiasca nimic in aceasta privinta. Este drept ragetoianu in Camera’, N.